« Terug naar nieuws

Officiƫle opening Parc de Zwijger (video)

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn heeft vrijdag 8 september het geheel vernieuwde en verbouwde Parc de Zwijger officieel geopend.

Burgemeester Adriaan Hoogendoorn heeft vrijdag 8 september het geheel vernieuwde en verbouwde Parc de Zwijger officieel geopend. De opening van wat voorheen de Willem de Zwijger-kazerne heette was geheel opgezet in de stijl van de geschiedenis van het wooncomplex; met jeeps, vlaggen en militaire muziek.


Burgemeester Hoogendoorn onthulde tijdens de opening een steen die tot lang in de toekomst aan deze grootse verbouwing en functieverandering zal doen denken. In de kazernegebouwen zijn in totaal negentig woningen gerealiseerd. Hiervan zijn er twintig aangepast voor dementerende ouderen. Deze bewoners nemen, naar verwachting, begin 2018 hun intrek in het complex. Verder gaat het voornamelijk om kleinere appartementen voor jongeren en ouderen. Daarnaast is er een aantal grote appartementen, bijvoorbeeld bovenin het poortgebouw. 

De meeste appartementen zijn gebouwd op de plaats waar vroeger de slaapzalen van de militairen waren. Wat vroeger de kantine van de militairen was, is nu een restaurant. Ook de oude sportzaal van het kazernecomplex is nog aanwezig.

De Willem de Zwijger-kazerne heeft de laatste decennia verschillende functies gehad. Zo is het complex ongeveer tien jaar lang thuisbasis geweest van de Glenn Mills school. Burgemeester Hoogendoorn: ,,Met de opening van dit mooie, geheel vernieuwde complex, is de Willem de Zwijger-kazerne voor de toekomst verzekerd van een mooie invulling als Parc de Zwijger. Met de verbouw is het beeldbepalende karakter van de kazerne op prachtige wijze behouden. Het project is een echte aanwinst voor Wezep. Ik wens iedereen, initiatiefnemers, bewoners, toekomstige bewoners, buurtbewoners en medewerkers, een goede tijd op deze prachtige locatie."

Bron: veluweland.nl
« Terug naar nieuws

Meer nieuws

Bekijk alle nieuwsberichten